fbpx

ProGlas sa predstavnicima organizacija iz Vojvodine

ProGlas je u ponedeljak, 1. jula, u Novom Sadu održao radne sastanke s predstavnicima udruženja građana iz svih krajeva Vojvodine, s predstavnicima sindikata, kao i s predstavnicima studentskih organizacija sa Univerziteta u Novom Sadu.


U živim i dinamičnim razgovorima predstavnici udruženja građana iz vojvođanskih mesta govorili su o političkim, ekonomskim, socijalnim i ekološkim problemima u svojim sredinama. U razgovoru je naglašena potreba za saradnjom i solidarnošću, kao i za akcionim umrežavanjem udruženja građana iz čitave Srbije. Kao posebno važno pitanje na kome će se prelamati iskustvo solidarnosti učesnici razgovora istakli su projekat rudnika litijuma u Jadru.

U razgovorima s predstavnicima sindikata naročita pažnja je posvećena pitanju bezbednosti, ekonomskog statusa i profesionalnog dostojanstva prosvetnih radnika.


Predstavnici studentskih organizacija govorili su o nemogućnosti da se organizuju fer izbori za studentske predstavnike na Univerzitetu u Novom Sadu, jer su iz izbornog procesa isključene sve nezavisne studentske organizacije.

ProGlas su na radnim sastancima u Novom Sadu predstavljali dr Ivanka Popović, Dragan Bjelogrlić, dr Miodrag Jovanović i Gojko Božović.

Serija radnih sastanaka ProGlasa s građanskim pokretima, studentima i sindikatima nastavlja se u sredu, 3. jula, u Gornjem Milanovcu.